Російський і американський літаки ледь не зіткнулися у Сирії

Російський винищувач і американський військовий літак пролетіли на небезпечно близькій відстані один біля одного у небі над Сирією

За інформацією Пентагону, інцидент стався вночі 17 жовтня, повідомляє CNN.

"Генерал-лейтенант ВПС США Джеффрі Херріген, який командує повітряними операціями США на Близькому Сході, охарактеризував інцидент як "небезпечне зближення", - йдеться в матеріалі.

Російський винищувач супроводжував свій літак-розвідник та здійснив небезпечні маневри. Все відбувалося на швидкостях у сотні миль на годину в нічний час з виключеними вогнями.

Як розповів Херріген, ймовірність подібних інцидентів збільшилась протягом останніх шести тижнів, оскільки США перемістили додаткові сили в повітря над північно-західною частиною Сирії для підготовки операції зі звільнення від "ІД" сирійського міста Ракка.

У ніч інциденту американський пілот виконав усі інструкції та спробував зв'язатися на аварійній частості з російським літаком. Як поінформували в Пентагоні, російський льотчик не відповідав.

Наступного дня представник американського командування, який розмовляє російською, зв'язався з росіянами з приводу інциденту. Протилежна сторона заявила, що російський пілот нічого не знав про те, що інцидент мав місце.