Сотні бойовиків штурмували сили АТО під Авдіївкою

27 жовтня незаконні збройні формування різко активізувався на ділянці фронту Авдіївка-Опитне

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

До світанку, вранці та вдень окупанти здійснили низку мінометних обстрілів - в Авдіївці, на позиції "Шахта Бутовка", в Опитному.

Лисенко зазначив, що цим самим противник хотів приховати свої справжні наміри - вибити сили АТО із займаних позицій під Авдіївкою.

Командування російсько-окупаційних військ задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків з двох різних підрозділів, кілька артилерійських батарей, а також безпілотні літальні апарати.

Провівши артпідготовку із застосуванням 82-мм мінометів та 152-мм гармат, окупанти намагалися взяти позиції українських військ штурмом. Для відбиття нападу на передній край оборони прибуло підкріплення. Бойове зіткнення завершилося на користь сил АТО.

Вже після бою ворог продовжив масовані обстріли позицій українських військ з важкого озброєння. Загальна кількість мінометних мін та артилерійських снарядів, випущених бойовиками на Донецькому напрямку, - понад 300.