У Луценка пояснили, чому обшукують Держрезерв

ГПУ та СБУ проводить обшук приміщення Державного агентства резерву в рамках розслідування щодо зловживання службовим становищем

Таким чином слідчі вбачають можливі неправомірні дії з боку службовців Держрезерву, які призвели до великих збитків, повідомляє прес-центр ГПУ.

Наразі у цій справі відбувається досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ - заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

"Службові особи Держагентства за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави провели завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, що не відповідає вимогам Державним стандартам України, а саме термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах", - пояснили у відомстві.

У Генпрокуратурі зазначили, що під час обшуку слідчі шукатимуть оригінали тендерної документації.