Клімкін назвав повернення Дебальцевого необхідним для виконання Мінську

Павло Клімкін заявив, що Україна в межах підготовки Дорожньої карти для врегулювання ситуації на Донбасі наполягатиме на поверненні Дебальцевого під свій контроль

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив в інтерв'ю, передає "Лівий берег".

"Не люблю оперувати в політиці символами, але Дебальцеве є символом для всіх нас. Місто має повернутися під контроль України, інакше я не розумію, як ми будемо просуватися до виборів", - зазначив міністр.

За його словами, на наступному засіданні "нормандської четвірки" у Відні на рівні міністрів закордонних справ це питання буде обговорюватися. Також на зустрічі буде йти мова про можливість введення на Донбас поліцейської місії.

Міністр закордонних справ прокоментував слова прес-секретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова про повернення Дебальцевого, назвавши їх не вартими уваги.

"Вимогою в процесі формування Дорожньої карти буде вирішення проблеми Дебальцевого. Моє бачення вирішення - повернення міста під український контроль. У нашому проекті Дорожньої карти буде окремий рядок щодо того, що робити з Дебальцевим", - додав Клімкін.