Телеканал “Еспресо” і газета “День” представили спільний проект

Глядачі “Еспресо” побачили перший випуск спільного проекту телеканала з газетою “День”

Шість сюжетів, присвячених 20-річчю "Дня", глядачі побачать у програмі "Підсумки з Василем Зимою" з понеділка по четвер о 19:00. "Еспресо" представить унікальний контент, в якому історія України відображатиметься крізь історію життя відомих людей.

Глядачі вже побачили перший випуск циклу. Свою історію журналістці "Еспресо" Катерині Супрун розповів редактор відділу політики "Дня", лауреат Премії за громадянську позицію ім. Джеймса Мейса, автор книги "Котел" Іван Капсамун. Він розповів про найрезонансніші теми, які висвітлювало видання та які веде вже два десятки років, про боротьбу та журналістську принциповість. Головною стала тема про справу Гонгадзе, справу без терміну давності.

"Це та історія, коли подібне притягує подібне. І газета "День", і телеканал "Еспресо": а) проукраїнські змі; б) апелюють до здорового глузду і намагаються шукати і знаходити смисли; в) вони дають читачам і глядачам більше. І найголовніше - в інформаційному просторі треба завойовувати нові ніші та впливати на думки людей, тому це вчасно і це повинно спрацювати. Ми, на жаль, знаємо новітню історію України фрагментарно або на рівні власного сприйняття: об'єктивно висвітлити низку подій не так просто. Крім того, газета робить акценти, на які часто не звертають уваги, і пояснює, що було і що буде. Це відкриє Україну по-іншому. Скажу відверто: все, що робить "День", заслуговує на увагу", - сказав ведучий “Еспресо” Василь Зима.

Сьогодні о 19:00 у “Підсумках” на ЕСПРЕСО нова історія, про яку варто знати.

Дивіться! Буде цікаво.