Українці та ЗМІ повинні детально аналізувати е-декларації, - Устінова

Українська спільнота та журналісти повинні допомагати у розкритті злочинів високопосадовців, опираючись на інформацію в їхніх електронних деклараціях

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила член правління "Центру протидії корупції" Олександра Устінова.

Вона зазначила, що наразі НАЗК лише формується, тому уся українська громада повинна долучитися до розслідування злочинів посадовців.

"Все, що не стосується категорії "А" та "Б", які підслідні НАБУ, лягає на плечі громадськості, активних громадян та журналістів. Це журналістські розслідування, написання заяв про злочин, аналіз декларацій. Нікому в цій країні, окрім журналістів і міжнародних партнерів, як то ЄС чи США, не були потрібні електронні декларації", - наголосила Устінова. 

За її словами, система електронного декларування потребує доопрацювання, втім її запровадження стало великим кроком для держави. 

"Те, що сталося вже в Україні після "Революції Гідності" можна назвати однією з перших міні-революцій в сфері протидії корупції. Тому що та інформація, яку вже побачили люди, є безповоротною, кроком вперед. Це та інформація, яка відкладеться у виборців і не дасть повернутися до того електорального голосування, яке було до цього", - підсумувала Устінова.