Економіст пояснив, чому нардепи так бояться банків

Говорити, що депутати не довіряють банкам - це неправильний логічний висновок, бо чиновники прекрасно розуміють, які банки є надійними, а які ні

Таку думку у своєму Facebook висловив економіст Сергій Фурса.

"Довіра до банківської системи відображена в загальній динаміці депозитів. Там є цифри. І виходячи з них і треба робити висновки, а не спираючись на окремий випадок описувати загальну ситуацію. Депутати ж намагаються просто придумати відмазку. І причина недовіри до банків як привід зберігати все в кеші - це розмови на користь бідняків", - написав він.

Економіст переконаний, що "кеш - це кров тіньової економіки".

"Депутати сидять на верхівці харчового ланцюжка цієї самої тіньової економіки. Всі ці прокурори, депутати, судді - вони всі отримують коррупціонний кеш. А далі вже стикаються з проблемою, що з ним робити. Нести його на світло або не нести. І більшу частину залишають в тіні, бо не зможуть пояснити фінансовому моніторингу, де вони його взяли. Це в студії можна розповідати казки про спадок від бабусі або заробіток на базарі 15 років тому. У фінансовій сфері це не проходить", - пояснюю Фурса.

"І так, депутати далекі від банків лише як вкладники. Але дуже близькі як позичальники. Причому позичальники, які не віддають кредити. І якщо вже пов'язувати депутатів і недовіру до банківської системи, то давайте дивитися з іншого боку. Недовіра до банків виникла в результаті того, що у тих баланси почали лопатися від поганих кредитів. Кредитів, які не повертають депутати", - написав економіст.