У Польщі планують зробити власний електромобіль

У листопаді у Польщі оголосять конкурс з вироблення кузова для проекту національного електромобіля

Енергетичні компанії Polska Grupa Energetyczna (PGE), Energa, Enea і Tauron Polska Energia створили компанію ElectroMobility Poland, яка має втілити цей проект у життя, інформує "Польське радіо".

Бажання приєднатися до цієї ініціативи висловив також польський нафтовий концерн PKN Orlen, який планує на своїх заправних станціях встановити пункти швидкої зарядки електромобілів.

Польське авто з електричним двигуном буде коштувати до 70 тисяч злотих (до 16 тисяч євро) і щонайменше 60% його запчастин будуть виробляти польські підприємства.

У планах польського енергетичного сектора закладено, що в 2020 році у Польщі має бути щонайменше 75 тис. зареєстрованих авто із електричним двигуном, а ще через п’ять років таких транспортних засобів мав би бути1 млн.

Польський уряд для заохочення майбутніх власників авто з електричним або гібридним двигуном планує впровадити податкові пільги та нульову ставку податку на додану вартість. Згоду на це має дати Єврокомісія.

Також у Польщі хочуть ввести у дію більш високу оплату за користування авто із двигунами внутрішнього згоряння, що виділяють велику кількість шкідливих газів у атмосферу.