Цього року в Україні вдвічі зросла кількість сонячних установок

В Україні з I по III квартали поточного року кількість сонячних установок в приватних домогосподарствах збільшилася понад у два рази - з 298 до 625

Про це повідомляє ain.ua.

При цьому сукупна потужність цих установок становить не більше 7,9 МВт. 

За даними Держенергоефективності, на 1 жовтня 2016 роки від сонця наша країна отримує 473 МВт електроенергії. Друге місце посідає вітроенергетика з показником 432 МВт. При цьому сонячна генерація є сегментом, який найбільш активно розвиваються - з початку поточного року було введено в експлуатацію об'єкти, що генерують 42 МВт електроенергії. Це становить 76% генерації всіх джерел відновлюваної енергії, введених в експлуатацію в 2016 році.

До кінця року можуть заробити сонячні електростанції об'ємом генерації до 150 МВт. Стимулом для цього є те, що до кінця року діє зелений тариф 16 євроцентів за КВт електроенергії, а в наступному році він знизиться до 15 євроцентів.

Згідно з Національним планом дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, частка відновлюваних джерел електроенергії у валовому кінцевому обсязі споживання енергії повинна скласти 11%.