Росія звинувачує США у бомбардуванні шкіл Мосула

Генштаб Збройних сил Росії звинуватив авіацію міжнародної коаліції на чолі зі США в тому, що вона бомбить школи та житлові будинки іракського Мосула і сусідніх міст

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Росії генерал-лейтенант Сергій Рудський, повідомляє ВВС.

За його словами, американські ВПС розбомбили житлові квартали і в Мосулі, так і в інших населених пунктах іракської провінції Найнава. Він показав знімок одного з районів Мосула з супутника.

Рудський також повідомив, що 26 жовтня ВВС США завдали ударів по житлових кварталах в центральній частині міста Хамам-ель-Еліль, за 20 км на південний схід від Мосула. В результаті, за його словами, постраждали жителі будинків, розташованих менш ніж за 50 м від місця удару.

Начальик Генштабу Росії стверджує, що 31 жовтня авіація коаліції скинула бомби на густонаселені квартали населених пунктів Базвая і Гогіелі, що за 14 і 9 км на схід від Мосула. На підтвердження своїх слів він також показав супутникові знімки.