У Полтаві викрили компанію, яка ремонтувала насоси для Росії

Одне з приватних підприємств Полтави ремонтувало гідронасоси та постачало їх у Росію

Про це повідомляють в СБУ.

Одне з приватних підприємств Полтави, що займається виготовленням та реставрацією гідронасосів, систематично порушувало Закон України "Про санкції". Протягом 2016 року підприємство закуповувало гідронасоси в афілійованих компаній, ремонтувало їх та постачало на адресу російських підприємств, включених до санкційного списку.

Крім того, полтавські ділки постачали низці гірничо-збагачувальних комбінатів Дніпропетровської області обладнання з відпрацьованим ресурсом на 70 - 90% як нове. Кошти, отримані від оборудки, переводилися на рахунки фіктивних фірм та розподілялися між посадовцями дніпропетровських та полтавського підприємств. Упродовж 2015-2016 років зловмисники незаконно перевели у готівку понад 22 млн грн.

Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях, які використовували зловмисники, співробітники спецслужби вилучили понад 280 тис. грн, 76 тис. російських рублів, $68 тис. та 11 тис. євро готівкою, комп’ютерну техніку та фінансово-господарську документацію з доказами протиправної діяльності.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки.