Жодних іноземних агентів, але антикорупціонери мають подавати декларації, - Дерев'янко

Законопроект про зобов'язання подавати електронні декларації антикорупційні організації не враховує жодних іноземних агентів чи міжнародних контрагентів

Про це розповів автор документу, позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі Еспресо.TV.

"Мій законопроект не враховує жодних іноземних агентів чи міжнародних контрагентів. І я не розумію, чому наші поважні активісти називають себе іноземними агентами. Мій законопроект дуже простий. Він передбачає те, що було раніше величезною діркою. Він збільшує кількість посадовців, які до цього часу не були зобов'язані подавати електронні декларації. Це НКРЕКП, які встановлюють нам тарифи, рахункова палата та службовці, які перевіряють доходи і витрати бюджету, інші члени комісії незалежних регуляторів, всі члени конкурсних комісій, які обирають суддів, прокурорів і велика кількість сучасних активістів, які зараз не здають декларації", - зазначив нардеп.

За його словами, це важливий вплив. Адже до цього часу усі ці особи навіть не несли жодної кримінальної відповідальності, тому що вони по КК взагалі не прописані.

"Ідея у тому, що наші громадські організації, які є дійсно антикорупційними, і їх члени також мали б заповнювати декларації", - наголосив Дерев'янко.