Мін’юст вимагає від НАЗК пояснень щодо перевірки е-декларацій

Для успішної перевірки електронних декларацій Міністерство юстиції вимагає від Національного агентства з питань запобігання корупції якнайшвидше надати відповідний порядок перевірки цих документів

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Міністерство юстиції досі не отримало від НАЗК порядок проведення контролю та повної перевірки декларації, а також перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та повідомлення про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Мін'юст не залучався ані на стадії розробки, ані на стадії обговорення до роботи над жодним з варіантів відповідного порядку.

У Мін'юсті вважають, що документи, які регламентують проведення перевірки декларацій чиновників, доцільно розробляти в публічному відкритому діалозі як з Міністерством юстиції, так і з представниками громадських організацій, експертних та наукових установ.

“Ми маємо хороший приклад роботи з IT-волонтерами, які вже розробили програмні модулі, здатні автоматично відсортувати декларації чиновників відповідно до обсягів грошових статків, наявності рухомого чи нерухомого майна та за іншими категоріями”, - зазначили у міністерстві.