НАЗК визнало, що в е-деклараціях досі є законодавчі прогалини

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло законодавчі прогалини в електронних деклараціях

Про це на своїй сторінці у Facebook написала очільниця НАЗК Наталія Корчак.

"Функціонування Реєстру виявило ще декілька законодавчих прогалин – це відсутність порядку подання е-декларацій особами, які є затриманими, тримаються під вартою або відбувають покарання та тими, хто за станом здоров’я не може подати декларацію (перебуває у тяжкому стані, знаходиться на лікуванні, тощо)", - наголосила Корчак. 

Вона зазначила, що над цією проблемою Нацагентсво повинно працювати спільно з народними депутатами, що дозволить в подальшому забезпечити е-декларування для всіх категорій службовців.

За словами Корчак, унормування на законодавчому рівні досі потребує питання порядку заповнення е-декларацій особами, які виконують завдання в інтересах держави та забезпечення її безпеки із залишенням на військовій службі, службі у правоохоронних органах без виключення із списків особового складу, а також ряд інших осіб.

"Як я вже зазначала раніше, має бути законодавчо унормований порядок декларування учасників АТО, осіб що перебувають в зоні проведення АТО у довгострокових відрядженнях, внутрішніх переселенців. Це надзвичайно важливо зробити", - підсумувала Корчак.