Проти спецконфіскації виступають лише друзі російських олігархів, - Тетерук

Верховна Рада повинна проголосувати за законопроект щодо спецконфіскації, аби залучити до держбюджету вкрадені екс-президентом Віктором Януковичем гроші

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

Він прокоментував рішення парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції, який 3 листопада визнав зазначений законопроект корупціогенним.

"Якщо ми зараз завдяки рішенню таких антикорупціонерів будемо мати ситуацію, коли кошти будуть повернуті назад Януковичу, це буде просто ганьба таким антикорупціонерам. Більшість з тих, хто вважає себе антикорупціонером, мають, чомусь дивне відношення або до російських олігархів, або російських політтехнологів", - наголосив Тетерук.

За його словами, зазначені кошти необхідно повернути, аби витратити 18 мільярдів з них на посилення оборони, а інші 18 мільярдів - на лікарів та працівників освіти і пенсіонерів, в яких ці гроші й вкрали.

"Це є об'єктивним і розумним рішенням і воно не викликає ні в кого жодних запитань, окрім тих, хто працює на російських олігархів, або політтехнологів", - підсумував Тетерук.