Суддя під слідством задекларував готівки на 9,3 млн

Підозрюваний у "ручному правосудді" суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов задекларував готівки на загальну суму, еквівалентну 9,33 млн грн

Відповідні дані оприлюднені на сайті НАЗК.

Так, суддя зберігає 2,74 млн у національній валюті, а також має в готівці $180 тис. та €70 тис. Крім того, суддя зазначив, що взяв у борг у колишньої дружини Світлани 3 млн грн.

Суддя також задекларував квартиру 84,5 м², яку Світлана Ємельянова купила в 2012 році за 1,9 млн грн.

З цінного рухомого майна Ємельянов задекларував годинник Breguet за 68 тис., карабін вартістю 113 тис. та мопед Vespa РХ-150 2012 року випуску.

При цьому заробітна плата отримана за основним місцем роботи Ємельянова склала 226,2 тис. грн.

На питання , чи належить його посада до тих, що пов'язані з високим рівнем корупційних ризиків згідно з переліком НАЗК, яке міститься в графі е-декларації, суддя відповів "Ні".

Виходець із Донецька Артур Ємельянов за часів Януковича був у керівництві Вищого господарського суду. Після втечі екс-президента Ємельянов був понижений до звичайного судді.

За 2013 рік Ємельянов задекларував 238 тис. грн зарплати, 2 будинки, один із них – на 725 квадратних метрів, вісім квартир та багато іншої нерухомості.

18 жовтня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру в "ручному правосудді" колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду Віктору Татькову та Артуру Ємельянову.