У Києві з'явилася скульптура, що світиться вночі від сонячної енергії

У рамках фестивалю Mural Social Club художник Анна Надуда створила скульптуру рослини, що світиться

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Скульптуру встановили на одному із озер Голосіївського парку (парк ім. Рильського).

Робота над скульптурою Water Plant з циклу "Нова Біоніка" зайняла більше чотирьох місяців. Для свого творіння Надуда використовувала метал, смоли, скловолокно, люмінофори.

"Вирішила взяти для каркаса витягнутий з водойм металобрухт, а для плавучого острова-підставки скульптури – пластикові пляшки. Збирала ПЕТи, дріт, іржаві шестерінки та інші залишки індустріальної цивілізації. Цього виявилося замало, тому шлях лежав на звалища металу та поля непереробних пластикових пляшок. Це був незабутній досвід", – розповідає Анна.

Робота Water Plant накопичує сонячну енергію та віддає її вночі. Світло не схоже на ліхтар, а подібне світінню планктону або моху.

Установка скульптури вагою близька півтонни стала можливо завдяки допомозі КП "Плесо".

Стиль робіт Надуда впізнаний, але сама вона вважає його "не авторським". 

"Наявність "художнього его" часто є невеликою частиною моїх робіт, природа та її прояви – головний учитель та провідник у моїй творчій практиці", – уточнює авторка.

Художник Анна Надуда працює зі скульптурою, інтерактивною та site-specific інсталяцією, ресайкл-проектами, графікою та перформансом. Співпрацює з актуальними музикантами та відео-артистами. Учасниця багатьох виставок та проектів (Україна, Франція, Великобританія, Польща і США).

Фестиваль сучасного мистецтва у громадському просторі Mural Social Club 2016 з 12 травня до 5 листопада проходив в Україні. В рамках масштабного арт-івенту більше 30 художників з усього світу створили 30 муралів та кілька скульптур у Києві, Одесі, Чернігові.

Серед зірок світового стріт-арту, які взяли участь у проекті, - Li-Hill, Rodrigo Branco, Fintan Magee, Borondo, Fikos Antonios, Marat Morik, Millo, Agostino Iacurci, Elian та багато інших. Серед українських стріт-артистів – Сергій Радкевич, Олександр Гребенюк, Рома Wius, Саша Корбан, Андрій Кальков.