У Мін'юсті розповіли, що робити у разі рейдерського захоплення майна

Якщо когось спіткало рейдерське захоплення власності, то можна звернутися до комісії при Мін'юсті зі скаргою на дії

Про це розповів заступник міністра юстиції Павло Мороз в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, зараз можна звернутися до будь-якого державного реєстратора чи нотаріуса, щоб зареєструвати бізнес чи нерухомість без черг і хабарів. А розмір збору, буде у 5 разів менший, ніж були хабарі.

"Це велика кількість нових державних реєстраторів, тому є вірогідність того, що дехто з них вже став на бік рейдерів. Тому є засоби боротьби з рейдерськими захопленнями, у випадках, коли до рейдерського захоплення бізнесу чи майна залучено саме державного реєстратора", - заначив урядовець.

Він також повідомив, що при Мін'юсті запрацювала комісія, яка розглядає скарги на дії державних реєстраторів.

"Якщо ви є власником майна і ви дізналися, що щось відбулося і ви вже не власник (це відбулося поза вашим контролем), то можна звернутися до цієї комісії зі скаргою на дії того державного реєстратора, який провів реєстрацію. І якщо комісія з'ясує, що було порушення дійсно з боку державного реєстратора, то вона матиме можливість задовільнити скаргу і скасувати незаконну реєстрацію, а також матиме змогу заблокувати або анулювати доступ держреєстратора до реєстру. А якщо це нотаріус, то його мають право позбавити свідоцтва на здійснення нотаріальної діяльності", - повідомив Мороз.