Єнін розповів про матеріали справи Януковича, які повезуть у Гаагу

Банда екс-президента Віктора Януковича вчинила цілу низку злочинів у сфері обороноздатності країни та інших важливих сферах держави

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

За його словами, якщо подивитися на структуру влади і ієрархію, організовану Вікторем Януковичем і його командою, то вони нагадують елементи державного механізму з розподіленням усіх трьох гілок влади, контролем в регіонах.

"Єдине, що їх відрізняє від інституту держави - це мета - вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Коли ми складемо цю велику підозру, ця справа має піти до суду до кінця цього року. Ми побачимо склад цієї злочинної організації, сфери, які вона охоплювала. Це низка злочинів у сфері обороноздатності країни, що призвели до недієздатності ЗСУ, недієздатності СБУ. Аналогічні злочини були вчинені з метою підриву інформаційної безпеки", - зазначив Єнін.

Також заступник генпрокурора розповів, що ця "група" організувалася для пограбування українського народу у всіх можливих сферах - це і "Укртелеком", Межигір'я, Сухолуччя.

"Саме з цими матеріалами ми їдемо до Гааги до міжнародного кримінального суду", - наголосив Єнін.