У Канаді дайвер знайшов у морі зниклу 60 років тому ядерну бомбу

Канадський дайвер шукав морські огірки, а знайшов бомбу, що впала з літака в 1950 році

Про це пише Science Alert.

Бомба, яку називають Lost Nuke, повинна була бути скинута з борту бомбардувальника B-36 під час випробувань в 1950 році. Але через відмову двигунів літак зазнав аварії, встигнувши перед цим скинути бомбу в море. Додамо, що бомба була наповнена свинцем, тротилом і незбагаченим ураном, тобто не могла спровокувати ядерний вибух, але могла викликати радіоактивне зараження на невеликій площі.

Члени екіпажу стверджували, що перед катастрофою літака бомбу скинули в океан, щоб мінімізувати збиток від детонації такої кількості вибухівки.

І ось наприкінці жовтня дайвер Шон Смуричинський, який пірнав на дно в пошуках морських огірків біля узбережжя острова Пітт, раптово натрапив на великий металевий об'єкт. Як розповів Смуричинський, знахідка була "більше двоспального ліжка", ідеально рівна зверху, з заокругленим дном і діркою посередині, "як у бублика".

Корабель ВМС Канади був направлений для обстеження місця знахідки, і, як очікується, представить результати протягом декількох тижнів. За словами майора канадських збройних сил Стіва Нета, місце знахідки збігається з траєкторією польоту бомбардувальника. Тим не менш, поки що немає жодних підтверджень, що це саме загублена бомба.