Яценюк заявив про необхідність всеохоплюючого е-декларування

Треба розширити перелік осіб, які підлягають обов’язковому декларуванню, а в подальшому розширити його на всіх громадян

Про це в інтерв'ю Цензор.NET заявив лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк.

"Ви знаєте, думаю, що треба йти далі в питанні декларування. Треба розширити перелік осіб, які підлягають обов’язковому декларуванню. Розповсюдити їх на керівників політичних партій. Чому ні? Поширити їх на кандидатів в народні депутати і кандидатів у президенти. Це обов’язково повинно бути", - заявив Яценюк.

Він уточнив, для того, "щоб не сталося так, як сталося в Сполучених Штатах, коли не можуть ніяк зрозуміти обсяги tax returns, відшкодування податків по одному з кандидатів у президенти Сполучених Штатів". 

Яценюк сказав, що "далі треба перейти до другого етапу".

"Знову буду повертатися до тих же США. Як для чиновника є вже сьогодні по законодавству священним обов’язком показувати свої доходи і витрати, і членів їх сімей, - так і для кожного громадянина країни повинна стати священним обов’язком сплата податків і відповідне декларування. Це світова практика", - наголосив Яценюк.

За його словами, "громадяни повинні брати активну участь у фінансуванні політичних партій, а це також підлягає декларуванню". 

"Тому я думаю, що наступним етапом повинно бути запровадження прозорих процедур для всієї країни, де і політичний клас, який вибирається громадянами, і громадяни, які вибирають політичний клас, - всі живуть за одними правилами. Це чесно", - вважає колишній прем'єр.