Екранізований "Ворошиловград" Жадана взяв участь у німецькому конкурсі

Фільм "Ворошиловград" Ярослава Лодигіна за твором Сергія Жадана взяв участь в конкурсі Connecting Cottbus 2016 у Німеччині

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.  

"В основному конкурсі Connecting Cottbus 2016 взяв участь фільм режисера Ярослава Лодигіна "Ворошиловград", який на Дев'ятому конкурсному відборі Держкіно набрав найбільшу кількість балів. Фільм створюється за однойменним романом Сергія Жадана. Твір здобув велику кількість літературних нагород і був перекладений англійською, польською, німецькою, французькою, італійською, угорською мовами", - ідеться в повідомленні.

У позаконкурсній програмі було представлено ще три українських кінопроекти, два з яких також створюються за підтримки Держкіно: фільм "Егрегор" Любомира Левицького та "Гестхаус "Нірвана" Богдана Смирнова. Також презентувався фільм "Республіка Пілігрим" Олексія Мамедова.

Connecting Cottbus – це одна із найбільших мереж, що об’єднує представників кіноіндустрії як Західної так і Східної Європи. Вже більше п’ятнадцяти років маркет проходить у німецькому місті Котбус. Кінопроекти презентуються перед аудиторією досвідчених продюсерів та дистрибуторів, котрі підтримують гідні ідеї, відкриваючи їм шлях до великих екранів.