Захист Щурикова звинуватив НАБУ у брехні: ми досі не бачили обвинувальний акт і матеріали слідства

Фігурантам "справи ОПЗ" Сергію Переломі і Миколі Щурикову досі не вручили обвинувальний акт, незважаючи на те, що Національне антикорупційне бюро України вже відрапортувало про направлення справи до суду

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Ігор Черезов.

"Ну дають піарники НАБУ! Публікуйте відразу тексти майбутніх рішень судів! Нижче наведено радісне повідомлення про те, що НАБУ направило справу щодо ОПЗ в суд. А нічого, що нікому ще обвинувальний акт не вручали ?! І буде це не раніше, ніж завтра. Може, опублікуєте відразу вирок суду по цій справі? Ну щоб не гадати ... ", - зазначив він.

У той же час адвокат Миколи Щурикова Андрій Циганков повідомив в коментарі "Літерам", що заява НАБУ про те, що підозрювані у цій справі вже ознайомилися з матеріалами слідства, не відповідає дійсності.

"Ніхто з представників НАБУ не ознайомили Щурикова з матеріалами справи. Тому я взагалі не розумію, що мають на увазі в НАБУ, публікуючи таку інформацію", - підкреслив він.

  • Першого заступника голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" Миколу Щурикова було затримано, його підозрюють в розтраті майна в особливо великому розмірі з використанням службового становища. За цей злочин він може потрапити за грати на понад 10 років. 
  • 1 серпня Апеляційний суд Києва відправив заступника голови правління Одеського припортового заводу Миколу Щурикова під цілодобовий домашній арешт.
  • 1 серпня Апеляційний суд Києва відпустив заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", голову Наглядової ради ВАТ "Одеський припортовий завод" Сергія Перелому під домашній арешт.
  • При цьому Щуриков стверджує, що обвинувачення НАБУ грунтується на неправдивих даних