Археологи спростували твердження, що Біблія - це підробка

Археологічні знахідки спростовують домисли людей, які засумнівалися у правдивості біблійних історій

Про це повідомляє GoGetNews.info.

Археологи довели, що все, про що розповідалося в Біблії, - не казка, а реальність нашого стародавнього світу.

У Біблії йдеться про те, що за гріхи жителів цих міст загинули в дощі попелу і вогню. Археологи довго ламали голову над тим, де вони можуть перебувати. Зрештою, спершись на дані з священного тексту, американські вчені дійсно виявили Содом і Гоморру. "Місто гріха" розташовувався на південно-західному узбережжі Мертвого моря, що підтвердили ряд наукових критеріїв.

Самарія впала в 722 році до н.е. від рук Саргона II, який захопив 27 290 полонених. Він же відправив полонених в руки ассірійців. Місцями посилання були також Халах і Хавор. Всі ці відомості археологів збігаються з даними з "Книги Царств".

Факт існування Ноя, його Ковчега і того, що світ був стертий з лиця землі, а потім створений знову, доводить наступна знахідка. У 1928-1929 роках на півдні Месопотамії британець Леонард Вуллі виявив 3-метровий шар мулу, що датується 4000 до 3500 роками до н.е. в стародавньому місті Ур.

Щодо срібних сувоїв, у 1979 році недалеко від Єрусалиму знайшли 2 срібних сувою з цитатами з Біблії. За припущеннями вчених, вони служили найдавнішими священними амулетами.

Також вчені виявили родинне дерево Авраама. Під час розкопок в Марі, древньому місті на Євфраті, виявили руїни царського палацу і безліч табличок, які були колись частиною царського архіву.