На Київщині поліцейські стріляли на ураження в дебошира

Для дебошира на Київщині побутова сварка завершилась пораненням і госпіталізацією

Про це повідомляє Національна поліція України.

37-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння спочатку з металевою трубою, а потім з ножем накинувся на поліцейських, які прибули вгамувати сімейну сварку. 

О 19-й годині на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки Петропавлівської Борщагівки, що співмешканець влаштував сварку. За вказаною адресою прибув наряд патрульних поліцейських Києво-Святошинського відділу поліції. Під час спроби поліцейських вгамувати хулігана, який був на підпитку, чоловік поводив себе неадекватно, не реагував на законні вимоги працівників поліції. Щоб не наряджати присутніх у будинку дітей на небезпеку, поліцейські вивели його на вулицю. У цей час чолов’яга продовжував чинити опір – схопив металеву трубу і накинувся на поліцейських.

Аби втихомирити чоловіка, правоохоронці здійснили постріли з вогнепальної зброї у повітря. Однак це не зупинило нападника – він продовжував свій "наступ" і зі штик-ножем накинувся на одного з поліцейських. Усвідомлюючи, що можуть настати трагічні наслідки, правоохоронці поранили нападника у ногу. 

Каретою швидкої допомоги правопорушника з вогнепальним пораненням стегна доправлено до лікарні, де йому надано медичну допомогу і його здоров’ю нічого не загрожує. Тест на алкоголь показав 0,5 проміле.

Працівники поліції отримали тілесні ушкодження, ступінь тяжкості яких встановлюється.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) та за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловікові, який вже мав проблеми із законом, загрожує до 5 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.