У мене немає емоцій, я оцінюю результат, - Омелян про роботу Бальчуна

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що не можна ганити персонально керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна за проблеми на підприємстві

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, зараз активізувалися правоохоронні органи, які викривають багато схем, які були приховані чи не загострювали суспільну увагу. Але питання системного витіснення корупції на вищих ешалонах залишається.

"Ідея незалежних керівників з високими зарплатами була у тому, що вони не займаються корупцією, а займаються роботою. Це ключова річ, коли ми кажемо, що керівникам потрібно платити багато. Суспільство повинно це зрозуміти, бо якщо керівник отримує невеликі гроші, то він потенційно уразливий до корупційних потоків, які через нього проходять шаленими темпами", - зазначив Омелян.

На його думку, тільки поборовши корупцію зверху, ми зможемо йти далі, піднімати зарплату людям і розраховувати на якісну роботу. Це початковий етап.

"Тому тут не можна ганити персонально Бальчуна (ред.керівника "Укрзалізниці") чи нову команду. Необхідно бачити системне мислення, що ми змінюємося крок за кроком. У мене немає емоцій, я просто оцінюю результати. Він або є, або його немає", - підкреслив міністр.