Марушевська пішла у відставку

Глава Одеської митниці Юлія Марушевська назвала причиною звільнення небажання уряду проводити реформу митниці в Одеській області

Про це вона повідомила на брифінгу, передає odessa.report.

Марушевська заявила, що вже написала заяву про відставку. Причиною для звільнення вона назвала небажання Кабміну допомагати у проведенні реформи на Одеській митниці. Перший заступник Марушевської також написав заяву про звільнення.

"Протягом останнього року нам вдалося багато чого досягти. Сьогодні Одеська митниця - це приклад для всієї України. Коли я заступала на цю посаду, це була найбільш корумпована митниця в країні, а зараз - приклад швидкої і ефективної роботи. Звичайно, з одної регіональної митниці не вийде змінити всю податкову систему, проте це реальний поштовх для реформ в державі", - зазначила Марушевська.

За її словами, митний термінал, будівництво якого підтримали президент та прем'єр-міністр, до сих пір недобудований. Вона додала, що глава ДФС Роман Насіров продовжує заважати проведенню реформ, а закон про вільний митний простір заблокувала президентська фракція.

Також Марушевська позитивно оцінила результати своєї роботи. На даний момент невідомо, хто її замінить на посаді глави Одеської митниці.