Марушевська пояснила свою відставку: влада обрала корупцію

Очільниця Одеської митниці Юлія Марушевська пояснила причини своєї відставки

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що наразі представники влади країни не розуміють, якою повинна бути реформа митниці, а уряд не займається її реформою.

"Наші ідеї впродовж року критикували, блокували ініціативи щодо оформлення за ціною в контракті, критикували софт, який нам надавала ООН для митниці, критикували збільшення зарплати митникам за рахунок платних послуг. Однак за весь цей час нічогісінького альтернативного не запропонували. Ні удосконалення старого, ні впровадження нового", - наголосила Марушевська.

За її словами, реформування митниці вже 5 місяців перебуває у глухому куті навіть попри те, що за конкурсом до Відкритого митного простору вдалося набрати нових людей, які були готові реформувати державу. Втім, працівники митниці стали заручниками "саботажу, слабкості, боягузтва найвищих керівників держави та ключових чиновників".

"Керівництво держави, міністри сьогодні чітко показали свою позицію, що вони проти підвищення заробітної плати і людських умов для державного службовця, проти створення відкритих, цивілізованих умов для бізнесу, проти молоді, яка повірила в можливість реформувати країну. Сьогодні уряд і влада, обираючи між корупціонером Насіровим і реформами, зробили вибір в бік першого", - зазначила Марушевська.

Вона додала, що наразі втратила всі шанси реформувати митницю.

"Саме тому, я сьогодні написала заяву про звільнення. Подальше перебування моє на цій посаді позбавлене сенсу", - підсумувала Марушевська.