НАЗК вперше йде в суд з позовом на лідера політсили

Нацагентство з питань запобігання корупції направило до суду перший адмінпротокол, який був складений на голову партії "Україна Соборна" – Тетяну Яхеєву за порушення терміну подання звіту про доходи і витрати політсили

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

До суду направили перший адміністративний протокол за порушення граничного терміну подання звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичної партії, який сплив 9 листопада 2016 року (частина 7 статті 173 Закону України "Про політичні партії").

Зокрема, мова йде про вчинення адміністративного правопорушення, яке передбачене частиною 1 статті 21221 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Голова політичної партії Тетяна Яхеєва ознайомлена з протоколом, який був складений уповноваженою особою НАЗК 11 листопада 2016 року.

Нагадаємо, що при розгляді справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 1724 -1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення, присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов’язковою.