Росія опинилася у списку країн з невільним інтернетом

Організація Freedom House включила Росію в список країн з невільним інтернетом

Зміст

Про це повідомляється на сайті Freedom House.

Росія набрала 65 балів за шкалою від 0 до 100 (де нульовий показник вважається найкращим).

Повідомляється, що свобода інтернету в Росії погіршилася протягом останніх кількох років через президентство Володимира Путіна. Влада продемонструвала низьку терпимість до критики, адже в Росії легко блокують повідомлення про критику анексії Росією Криму та російську агресію на Донбасі.

Окрім того, по шість балів у Естонії та Ісландії. Вони очолюють рейтинг країн з вільним інтернетом. В першу десятку також потрапили Канада, США, Німеччина, Австралія, Японія, Велика Британія, Франція і Грузія.

У списку країн з невільним інтернетом представлені також Туреччина, Білорусь, Єгипет, Таїланд, Пакистан, Куба, Китай і ін.

Як відзначили в організації, свобода інтернету в світі погіршується шостий рік поспіль. Дві третини всіх інтернет-користувачів (67%) живуть у країнах, де критика влади, військових або правлячої сім'ї піддається цензурі, заявляє Freedom House.

Користувачі соцмереж стикаються з "безпрецедентними" покараннями, оскільки влада в 38 країнах виробляли арешти на основі постів в соціальних мережах за останній рік, говориться в дослідженні.