Стали відомі подробиці зізнань кримських "диверсантів"

Арештований у Криму Дмитро Штибліков зізнався, що є військовослужбовцем Міноборони України з 1992 року

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на відео допиту Штиблікова ФСБ.

Він повідомив, що є військовослужбовцем ЗСУ. Серед завдань, поставлених Головним управлінням розвідки Міноборони України, був "підбір об'єктів для здійснення диверсій", а також збір "розвідувальних даних про дислокацію, організаційно-штатну структуру військових частин у Криму та про проведення навчань на півострові".

Штибліков також зізнався, що для легалізації своєї діяльності в Криму він влаштувався на роботу в підрозділ Міноборони Росії, залишаючись військовослужбовцем Збройних Сил України, продовжуючи працювати на українську розвідку.

Читайте також: Кримські диверсанти 2. Кого затримала ФСБ на окупованому півострові

"Для легалізації своєї діяльності (після входження Криму і Севастополя до складу РФ, - ред.) надійшов на роботу в підрозділ Міноборони РФ в цивільний персонал", - сказав він на допиті, відео якого оприлюднила ФСБ.

Про те, що він є кадровим військовослужбовцем Головного управління розвідки Міноборони України, повідомив інший член "групи" Олексій Бессарабов.

"Після закінчення військового училища проходив службу на посадах референта, старшого референта інформаційно-аналітичного відділу Морського розвідцентру ВМС України в Одесі. Після цього - офіцер відділу спеціальної розвідки ВМС України", - сказав Бессарабов.

​​Все по темі: "Диверсанти" в Криму