Демонтовані у Дніпрі кіоски віддадуть військовим

У міськраді Дніпра вирішили передавати демонтовані кіоски українським армійцям

Про це повідомляють у міськраді Дніпра.

Наразі військовим уже доправили перші 50 ларьків. Всього планують передати понад 200 кіосків, зекономивши у такий спосіб бюджет міста на понад півмільйона гривень.

"Було прийнято рішення задля економії коштів кіоски таким же договором відповідального зберігання передаються на територію військової частини – 93-ої бригади. Зараз вони знаходитимуться в районі Черкаського. Упевнений, що військові відповідально поставляться до цього", - каже начальник управління реклами та торгівлі міської ради Руслан Мороз.

У міськраді не виключають, що кіоски, які у Дніпрі були поза законом, допоможуть армійцям облаштувати позиції. Також колишні ларьки можна переобладнати у збройні кімнати та медичні пункти. 

Якщо підприємці захочуть повернути свої ятки, їм необхідно буде довести право власності та сплатити всі витрати за демонтаж і зберігання, а також сплатити відповідні штрафи за незаконне розміщення.

Як відомо, після демонтажу, підприємець-власник кіоска має забрати його зі штраф-майданчика. Та на практиці близько третини ларьків так і залишаються на зберіганні. За 1 кв. м зберігання кіоску місто сплачує 20 грн.