Екс-офіцер ФСБ перед зникненням скаржився, що за ним стежать

Екс-офіцер ФСБ Ілля Богданов, який відкрито перейшов воювати за Україну, перед зникненням боявся за своє життя і скаржився друзям на стеження

Про це повідомляє ТСН.

"Дуже переживав за своє життя. Казав, що за ним стежать. Квартиру, яку знімав, покинув буквально за добу. Продав швидко машину і казав, що, можливо, йому доведеться їхати до Європи. У мене є така надія, що він поїхав і повернеться", - каже волонтер і друг росіянина Євгенія Прокопенко. 

Напарник згадує, що погрози парубку приходили навіть на робочий телефон. Звільнився Ілля раптово. Напарник каже, що напередодні невідомий привіз йому подарунок - ноутбук, на якому хтось записав ролик з подробицями, як саме його знищать за зраду Росії.

"Я сам бачив: приїхав якийсь шанувальник з луганськими номерами на "Шевроле Лачеті". При мені це було. Іллюха з ним поговорив. Каже: "Приїхав шанувальник. Ось тобі подарунок на день народження", - розповідає напарник Богданова.

Версію, що міг повернутися додому - побратими Іллі одразу відхиляють та припускають, якщо й опиниться в Росії, то силою. 

Контакт із матір'ю Богданова, яка залишилась у Владивостоці, його друзі мають, але поки про зникнення єдиного сина їй не кажуть.

Богданов не відповідає на дзвінки, не реагує на смски. Його друг каже: разом вони планували відкрити кулінарний бізнес, за добу до зникнення їздили шукати місце для торгівлі. Про своє нове захоплення - продавати пиріжки - Ілля ділився і на своїй сторінці у Facebook місяць тому. Тоді ж він змінив і місце проживання - переселився у готель при Михайлівському монастирі. Інколи ночував у друзів.