Financial Times включила п'ятьох українців до сотні кращих європейських інноваторів

П'ятеро українців увійшли до списку New Europe 100 за 2016 рік, який складає Financial Times

Це третя щорічна редакція списку, куди входять найвпливовіші люди Центральної і Східної Європи.

"Це ті, хто здійснюють вплив на суспільства в регіоні, політику або бізнес-середовище, представляють інновації, підприємницький дух і свіжий підхід до важливих проблем", - пише видання.

У списку такі люди називаються changemakers - носії змін.

Ідея списку New Europe 100 - показати потенціал і творчі здібності людей з Центральної і Східної Європи. Це також мережева платформа, яка допомагає претендентам зустрічатися і обмінюватися досвідом.

Кандидатів для списку цього року допомагали відбирати варшавський журнал Res Publica, Google, фонд Visegrad Fund і саме Financial Times.

Україну в списку представляють п'ять людей:

IT-директор "Приватбанку" Дмитро Дубілет, один з засновників порталу онлайн-держпослуг iGov;

CEO одного з найвідоміших українських стартапів Petcube Ярослав Ажнюк. У березні цього року сталі відомі продажі гаджетів Petcube. З початку 2015 року українська компанія продала близько 20 000 пристроїв, виручивши $2,5 млн;

Підприємець Віктор Шабуров, що заснував Looksery. У вересні минулого року стало відомо, що Snapchat купив одеський стартап Looksery за $150 млн. Це поки що найбільша публічна угода українського стартап-ринку;

Виконавчий директор української асоціації UVCA (Ukrainian Venture Capital Association) Ольга Афанасьєва та співзасновник фактчекінгового сайту Stopfake.org Ольга Юркова.