Перевізники розповіли про захмарні штрафи, які стягує Росія з українських фур

Зниження вантажопотоку в Росію і через її територію автоматично підвищує вартість перевезення, тому що українським транспортникам стає дуже складно знайти завантаження в зворотньому напрямку

Про це розповів директор групи компаній PRIME Дмитро Леушкін, передає "Укрінформ".

За його словами, вантажопотік в Росію за останні роки впав дуже різко і суттєво. Однак українські вантажоперевізники досі з об'єктивних причин змушені виконувати замовлення, які передбачають перевезення територією Росії.

"Далеко не у всіх компаній рухомий склад здатний працювати на європейській території. За моїми оцінками, 80% українського вантажного автопарку далі країн СНД виїхати теоретично не може. В цьому і проблема", - наголошує Леушкін.

Він зазначає, що зниження вантажопотоку в Росію і через її територію автоматично підвищує вартість перевезення, тому що українським транспортникам стає дуже складно знайти завантаження в зворотньому напрямку, і всі витрати лягають на плечі одного замовника

Також, є проблемою розмитнення товару на території Росії.

"На кожному кроці доводиться платити. Цифри можуть ставати досить захмарними. Те, що раніше коштувало, образно, тисячу, сьогодні коштує п'ять тисяч. Через це українські виробники і перевізники по можливості намагаються знаходити альтернативні напрямки роботи: Білорусь, Молдова тощо. Я не кажу про тих, хто може їхати в Європу – вони вже давно туди поїхали", - наголосив Леушкін.