У Росії за хабар затримали міністра економрозвитку

У ніч на 15 листопада Слідчий комітет Росії відзвітував про затримання міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва

Про це повідомляє Meduza.

За даними Слідкому, Улюкаєв отримав хабар 2 мільйони доларів за те, що міністерство дозволило "Роснєфті" купити контрольний пакет акцій "Башнєфті", що знаходився на балансі держави. Пізніше в СК заявили, що мова йде про вимагання, причому Улюкаєв нібито погрожував представникам "Роснєфті".

У Слідкомі вже заявили, що сама угода не є предметом розслідування. У "Роснєфті" зазначили, що придбали "Башнєфть" на законних підставах.

На посаді міністра економічного розвитку Улюкаєв підтримував реформи, пов'язані зі зниженням контролю держави над економікою, зокрема, приватизацію навіть за несприятливих фінансових умов. Його міністерство не боялося давати жорсткі прогнози - зокрема, Мінекономрозвитку Росії у жовтні припустило, що в найближчі 20 років економіку країни чекає стагнація, темпи зростання ВВП будуть нижчими від середньосвітових.

При цьому Улюкаєв говорив, що в цілому економіка країни адаптувалася до нових зовнішньополітичних умов, у тому числі і до санкцій.