У Запоріжжі посадили диверсантів "ДНР" за теракт біля ОДА

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя засудив до різних термінів ув’язнення членів диверсійної групи "ДНР", яка на початку 2015 року здійснила теракт в обласному центрі

Про це повідомляють в СБУ.

Правоохоронці встановили, що до групи входили 3 проросійськи налаштованих місцевих жителя, яких фінансували та координували представники "розвідки" терористичної організації "ДНР".

Диверсанти підірвали саморобний вибуховий пристрій біля офісу "Самооборони", розташованого у будівлі Запорізької обласної державної адміністрації. На початку квітня-2015 співробітники спецслужби затримали членів групи та попередили нові теракти в регіоні.

Під час обшуків за місцем проживання диверсантів правоохоронці вилучили плани здійснення терористичних актів в адміністративних будівлях органів судової влади та військкоматів Запоріжжя, 5 гранат РГН та РДГ-2Б, вибухові речовини, порох для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Оперативники СБУ також виявили банківські картки, на які зловмисникам перераховували гроші представники "ДНР".

Під час досудового слідства затримані визнали свою провину та засвідчили, що діяли за вказівкою "посадових осіб "ДНР", керованих представниками спецслужб РФ.

Суд визнав диверсантів винними у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 7 років 6 місяців, 8 років та 8 років 8 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.