Луценко представив подання на Новинського за двома статтями

Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету з питань регламенту представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Вадима Новинського

Про це повідомляє Генпрокуратура у Facebook.

Генеральний прокурор повідомив, що здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

А саме фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Януковичем,  Захарченком, Новинським та Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення народного депутата України VIII скликання Новинського.