Луценко про зняття недоторканності з Новинського: комітет боїться приймати рішення

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що Регламентний комітет Ради, який має прийняти рішення про зняття недоторканності з нардепа від "Опоблоку" Вадима Новинського, боїться приймати рішення

Про це він заявив після засідання Регламентного комітету Ради, передає Еспресо.TV.

За його словами, у комітеті  вимагають від Генпрокуратури того, що вона не має права робити. Адже Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) забороняє розкривати таємницю досудового слідства.

"Вони не хочуть приймати рішення по суті, як це було у справі Клюєва і придумують причини, як перекласти цю проблему на інший орган, щоб самому не приймати рішення. Я їх питаю: так чи ні? Вони кажуть: дайте нам ще матеріали. Точно знаючи, що закон забороняє мені давати ці матеріали. Вони бояться казати так, бояться казати ні. І роблять так, щоб перекласти цю проблему на мене. Підштовхуючи мене або порушити КПК, або мені не дадуть відповіді", - розповів Луценко.

Також він зазначив, що учасники комітету заховалися і не будуть голосувати.

"Вони кажуть: дайте нам матеріали, які згадували народні депутати. Слідчий не має права цього робити. Я не можу дати цю відповідь і вони це знають. Якщо я не дам (матеріали), вони не зберуться на наступне засідання. Я буду чекати подання і дам їм законну відповідь", - підсумував генпрокурор.

Також Луценко пожартував, що "напевно, Афон - все ж висока гора".