У Києві відкриють музей пам’яті жертв Бабиного Яру

Верховна Рада ухвалила постанову "Про рекомендації парламентських слухань "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність"

За цю постанову проголосувало 252 народних депутата, повідомляє Еспресо.TV.

"Під час парламентських слухань у цьому залі було висловлено досить багато цікавих, змістовних зауважень про те, яким чином нам вшанувати пам'ять наших співгромадян, які загинули під час Другої світової війни. Вони справді були б нашими співгромадянами, якби були мудрими у 18-му та 20-му роках і відстояли українську державність, що має бути уроком зараз", - заявив голова комітету Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, закликавши колег прийняти проект постанови за основу і в цілому.

Відповідно до рекомендацій планується створення та відкриття Меморіального музею пам’яті жертв Бабиного Яру по вулиці Мельникова, 44 у місті Києві. 

Також передбачається закласти у державних бюджетах України, починаючи з 2017 року,  кошти на функціонування та розвиток Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", підтримку проведення наукових досліджень трагедії Бабиного Яру та Голокосту.

Київська міська державна адміністрація повинна передати усю нежитлову будівлю (будинок садівника) по вулиці Мельникова, 48-Б у безоплатне користування заповідника "Бабин Яр", а також земельну ділянку на вул. Мельникова, 44.