Історія з Драбинком не єдиний злочин у справі Новинського,- політолог

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський був на вістрі переговорів, які вів свого часу екс-президент Віктор Янукович про Конституційну реформу

Про це розповів політолог Олександр Палій в ефірі Еспресо.TV.

 За його словами, те, що зараз не вдається зняти депутатську недоторканність з Новинського є наслідком системи е-декларування, яка була запроваджена. На його думку, багато депутатів виявилися майже злочинцями і вони зараз бояться, щоб іншого злочинця не посадили, бо наступними будуть вони.

"Зараз відроджують старі корупційні зв'язки через Новинського. Він все знав, тому і повернувся в Україну. Якби там не було, а цю справу потрібно закінчувати, адже Новинський був на вістрі тих переговорів, які вів Янукович свого часу про Конституційну реформу, яка пропонувалася Яценюку під час Майдану", - зазначив політолог.

Палій переконаний, що монополістичний олігархат Януковича дуже небезпечна річ, до якої Новинський безпосередньо був причетний.

"Це явні спроби завдати колосальної шкоди країні. Я думаю, що там можна піднімати не лише історію з Драбинком, але і багато чого іншого", - наголосив політолог.

Нагадаємо, що генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського.
16 листопада Комітет з питань регламенту переніс рішення за поданням ГПУ щодо народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.
Перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник назвав сумнівними претензії ГПУ до нардепа Вадима Новинського.