Пинзеник назвав сумнівними претензії ГПУ до Новинського

Перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради, народний депутат від фракції "Народний фронт" Павло Пинзеник назвав сумнівними претензії ГПУ до нардепа Вадима Новинського

Про це Пинзеник повідомив у коментарі журналістам, інформує Цензор. НЕТ.

"Що стосується "справи Новинського", то невдоволення ряду депутатів і заяви генпрокурора - це політика, а не процедура. Мені взагалі здається, що зараз на кожну проблему в країні нам будуть пропонувати посадити по одному депутату. Є проблеми з тарифами - давайте посадимо 2 депутатів, є проблеми з рейтингом у Генпрокуратури - давайте ще кого-то посадимо. У нас так скоро закінчаться депутати, і тоді доведеться пояснювати народу, що справа може все-таки в регуляторах, прокуратури і так далі...", - сказав депутат.

Відповідаючи на питання, чи може ВР голосувати за зняття депутатської недоторканності без резолюції регламентного комітету, Пинзеник зазначив: "По процедурі немає, але ВР в принципі може все, хоча судові інстанції з цим навряд чи погодяться".

Також заступник голови комітету повідомив про подальшу долю розгляду цього питання: "Ми відправили Генпрокуратурі наші зауваження по процедурі, далі вони повинні на них відповісти, і ми повернемося до розгляду подання. Питання не знято".

Говорячи про своє особисте ставлення до цього питання, Пинзеник зазначив, що можливо він би і хотів, щоб ГПУ надала реальні докази причетності Новинського до кримінальних злочинів, але мова йде про те, що надані відомості не мають до цього ніякого стосунку і тільки відволікають громадську думку від більш важливих питань.

"Депутатський імунітет - це не власність депутата або ВР, це конституційна норма, яка забезпечує нашу незалежність, в тому числі від генпрокурора, діяльність якого ми контролюємо і якщо ми будемо ось так на емоціях підписувати все, що вони нам надсилають, то давайте замінимо парламент на Генпрокуратуру", - заявив заступник голови комітету.

Також він засудив політичні демарші депутатів від "Самопомочі", які звинуватили в заангажованості комітет.

"Разюче при цьому, що Генпрокуратура не має жодних задокументованих претензій до "замовника" цих злочинів - Януковича, проте "полює" на депутата Новинського. Далі, Генеральний прокурор заявляє, що безпосередніх виконавців злочину він вважає притягати до відповідальності недоцільним. Нам би хотілося пояснень, щоб ми зрозуміли - йдеться дійсно про злочини, а не про переслідування Новинського, Іванова, Петрова, Сидорова... Я вважаю, що Генпрокуратура тут не просто не допрацювала, а набагато гірше", - підсумував депутат.