"Самопоміч" хоче оминати Регламентний комітет при знятті недоторканності

Фракція "Самопоміч" підготувала законопроект, який передбачає, що Регламентний комітет Верховної Ради не розглядатиме питання про зняття депутатської недоторканності

Про це сьогодні під час брифінгу заявила заступник голови Верховної Ради, народний депутат від "Самопомочі" Оксана Сироїд, повідомляє Еспресо.TV.

"Вже сьогодні ми можемо зробити так, щоби Регламентний комітет перестав бути тим органом, який перешкоджає зняттю депутатської недоторканності і допомогти людям, які є членами Регламентного комітету, стати більш незалежними і перестати заробляти на корупції через отримання коштів або привілеїв у зв'язку з тим, що розглядаються такі справи в регламенті", - зазначила вона.

Сироїд наголосила, що навіть сьогодні це є виключно рішення парламенту, це не може бути рішення Регламентного комітету.

"Тому прошу дуже виносити все це до залу, і нехай кожен покаже, хто він є. Такий законопроект ми підготували і ми запросимо всіх лідерів фракцій продемонструвати, що вони є віддані тій ідеї, з якою вони йшли на вибори, і підписатися і внести зміни до регламенту Верховної Ради, допомогти Регламентному комітету", - додала заступник голови Верховної Ради.