Рада виділила кошти кримськотатарському каналу ATR

Народні депутати внесли зміни до Бюджетного кодексу, забезпечивши фінансуванням телерадіокомпанії, які функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, кошти виділені телеканалу "ATR Т", на оплату послуг супутникового зв’язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилася з лютого 2014 року, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права за рахунок коштів державного бюджету.

У пояснювальній записці до цього закону міністр фінансів Олександр Данилюк писав, що документ "унормує здійснення витрат державного  бюджету та забезпечить фінансову підтримку ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" для телеканалу з логотипом "АТR T".

Під час обговорення документу більшість депутатів висловилися за прийняття цього закону, нагадавши, що жителі Криму повинні мати можливість дивитися українське телебачення та відчувати підтримку України в умовах російської окупації.

Однак депутат від "Відродження" Антон Яценко виступив проти, заявивши, що держава не може підтримувати приватні телеканали.