Венеційська комісія перевірить законопроект про Конституційний Суд

Проект закону "Про Конституційний Суд України" наданий для експертизи до Венеційської комісії

Про це повідомляє офіційна сторінка глави держави.

Європейська комісія "За демократію через право» (Венеційська комісія) надасть висновок щодо проекту закону України "Про Конституційний Суд", розроблений Радою з питань судової реформи. Після попереднього ознайомлення з текстом законопроекту, експерти Комісії провели робочу зустріч з представниками Робочої групи, яка розробляла законопроект "Про Конституційний Суд", та Секретаріатом Ради з питань судової реформи.

Заступник глави Адміністрації президента та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов подякував експертам Венеційської комісії "за плідну співпрацю та допомогу при розробці ключових для України законів у сфері правосуддя".

"Професійний, ефективний та політично незалежний Конститутивний Суд – це та мета, яку ставили собі члени Робочої групи українські вчені-конституціоналісти, розробляючи цей законопроект. І зараз ми очікуємо на висновок Венеційської комісії щодо нього, з урахуванням українських реалій та того міжнародного досвіду, який мають наші європейські партнери", - підкреслив він.