Аеропорт "Ужгород" може запрацювати навесні 2017 року, - Омелян

Є непогані шанси, що майже рік закритий для пасажирських рейсів аеропорт "Ужгород" запрацює вже у березні-квітні 2017 року

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час робочої поїздки в Ужгороді, повідомляє Укрінформ.

"Ми готові у якнайкоротший термін надати сертифікацію для міжнародного аеропорту "Ужгород". Зараз вирішуємо питання з "Аерорухом" - щодо обслуговування польотів. Думаю, що наразі маємо непогані шанси, аби весною аеропорт "Ужгород" уже запрацював. Мова йде про березень-квітень 2017 року", - сказав Омелян.

Зі свого боку, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що на наступний рік у бюджеті області передбачені кошти на ужгородський аеропорт.

"Потрібно заасфальтувати і розширити злітну смугу, бо наразі її ширини не вистачає для того, аби тут міг розвернутися Boeing. Тут літали Ан-24 - їм цієї ширини вистачало, але якщо вже робити реконструкцію, то треба передбачати розширення. Також слід закінчити зводити огорожу навколо аеропорту, поруч із яким ліс, бо до минулого року траплялися випадки, коли дикі звірі вибігали на злітну смугу. Наразі звели уже понад 4 км паркану. Потрібно відремонтувати і будівлю аеропорту", - сказав Москаль.

За словами Москаля, для відновлення роботи аеропорту є дві основні умови. Перша - це вирішення проблеми з угодою між Україною та Словаччиною на обслуговування польотів літаків над словацькою територією. Друга - це пошук авіаперевізника, який узявся б за виконання регулярних рейсів.