Філіппінського диктатора поховали з почестями попри протести громадськості

Колишнього президента Філіппін Фердинанда Маркоса поховали на цвинтарі Національних героїв у Манілі з військовими почестями

Про це повідомляє ВВС.

Рішення про урочисте поховання було схвалено верховним судом країни всупереч протестам філіппінців. На честь Маркоса солдати зробили 21 залп у повітря. На похороні були присутні родичі, а працівники поліції стежили, щоб церемонії не завадили демонстранти. 

Маркос утік з країни в 1986 році та помер через три роки у вигнанні. Його тіло зберігалося в забальзамованому вигляді в скляному саркофазі та було виставлено на загальний огляд у мавзолеї на батьківщині екс-лідера в місті Батак.

Колишнього президента звинувачують у корупції, казнокрадстві, масових порушеннях прав людини та авторитарному керівництві країною. Під час його правління з 1965 по 1986 роки тисячі людей були вбиті і піддані тортурам. 

Правозахисників і філіппінці, які постраждалі від репресій під час президентства Маркоса, виступали проти його урочистого поховання. 

Незважаючи на протести громадян, чинний Президент Філіппін Родріго Дутерте прийняв рішення про поховання тіла Маркоса на кладовищі Національних героїв, назвавши диктатора "філіппінським солдатом". За словами Дутерте, Маркос заслуговує такого похорону, тому що був главою держави та ветераном Другої світової війни.