ООН звинуватила Австралію у жорстокому поводженні з біженцями

Спеціальний доповідач ООН з прав мігрантів Франсуа Крепо заявив, що умови утримання в австралійських центрах для нелегальних мігрантів і прохачів притулку жорстокі, нелюдські та принизливі

Про це повідомляє ВВС.

За словами Крепа, деякі мігранти, у тому числі діти, утримуються в міграційному центрі в маленькій острівній державі Науру протягом восьми років. Багато хто страждає на депресію і посттравматичний синдром.

"Я думаю, що Австралія б гаряче протестувала, якби з її громадянами так поводилися в інших країнах, особливо, якщо б подібним чином поводилися з австралійськими дітьми", - зазначив Крепо.

При цьому він схвально відгукнувся про домовленість між Австралією і США, згідно з якою частину нелегалів, які прибувають в країну, буде переселено в Сполучені Штати. За словами Крепа, це хороший початок для вирішення проблеми біженців, яка дозволить скасувати центри утримання мігрантів у Науру і Папуа-Новій Гвінеї.

Наразі в австралійських центрах на острові Науру та в Папуа-Новій Гвінеї утримується близько 1200 осіб. Правозахисники називають ці табори в'язницями під відкритим небом і піддають жорсткій критиці умови, в яких утримують мігрантів, а також політику Австралії в цьому відношенні.

Влада Австралії відкидає критику правозахисників, називаючи їхні доповіді абсолютною неправдивими.