Соболєв про е-декларації: в Європі стільки готівки має лише мафія

США та країни Європи були шоковані статками високопосадовців, які ті вказали в електронних деклараціях

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що всі світові медіа писали про статки українських високопосадовців після того, як ними були оприлюднені електронні декларації. Таким чином, за його словами, у світової спільноти почали з'являтися певні питання до української влади, які задекларували великі суми грошей та дороге майно. 

"Взагалі, на заході такі гроші в готівці зберігає тільки мафія, тому це був дуже поганий сигнал для всього світу", - наголосив Соболєв.

Втім, за його словами, світ досі певною мірою захоплюється ситуацією в Україні, і висловив сподівання, що вже наступного року українці зможуть подорожувати Європою після запровадження безвізу.

Соболєв також прокоментував запитання журналістів щодо того, чи може затримка безвізового режиму для України бути пов'язана зі статками, які мають високопосадовці.

"З одного боку всі кажуть "молодці! Україна запровадила дуже революційну систему відкритості і тримання посадовців під контролем", з іншого боку ця відкритість шокувала не тільки нас. Повторюся - в Америці, в європейських країнах такі гроші зберігають тількі злочинці", - підсумував Соболєв.