Журнал "Фокус" отримав дві премії медіа-конкурсу European Newspaper Award

16 листопада були підбиті підсумки 18-го міжнародного конкурсу European Newspaper Award. Престижну премію називають "Оскаром" для газетної галузі

«Фокус» отримав відразу дві нагороди в сегменті «журнали» – журі гідно оцінили обкладинку одного з номерів видання, а також розгорнуту інфографіку журналу на актуальну тему.

Відтак, «Фокус» став єдиним українським виданням, що увійшло до списку кращих європейських ЗМІ відразу за двома критеріями оцінювання.

Премія організована Європейським газетним конгресом, щорічно протягом 18 років присуджується за кращий дизайн в ЗМІ. Конкурс заснований в Німеччині газетним дизайнером Норбертом Куппером спільно зі спеціалізованим виданням Medium Magazin в 1999 році. Щороку журі оголошує переможців в десятках різних категорій конкурсу.

Критики виділили з ряду інших обкладинку Фокуса «Вивезені. Чому українські підприємства Донбасу виявляються на території Росії» з випуску №23 (483) від 10 червня 2016 року, дизайн якої зацікавив позитивним, сучасним та інноваційним рішенням.

Призова інфографіка «Занадто жарко. До яких країн сьогодні небезпечно їздити і де слід проявляти підвищену пильність» з випуску №50 (461) від 18 грудня 2015 року привернула увагу журі ідеальним поєднанням змісту і дизайну, а також своєю функціональністю, яка сприяє найкращому візуальному сприйняттю.

Цього року 191 друковане та інтернет-видання з 27 країн надіслали свої роботи на розгляд команди 15 експертів з дев’яти країн Європи: Фінляндії, Норвегії, Данії, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, Португалії та Німеччини. Професійне журі оцінювало видання в 19 різних категоріях і склало довгий список переможців номінацій 2016 року.

Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться в рамках Європейського газетного конгресу, який традиційно пройде в травні 2017 року Відні.